tiistai 17. syyskuuta 2019

Muistakaa vaatia ja maksaa käteisellä: EU polttaisi käteisen rahan ottaakseen käyttöön negatiiviset talletuskorot

Muistakaa vaatia ja maksaa käteisellä: EU polttaisi käteisen rahan ottaakseen käyttöön negatiiviset talletuskorot ( Lähde Jukka Hankamäki)

EU:n päähuolena näyttää nyt olevan se, että negatiivisten korkojen aikana rahan pitämisestä pankeissa voi tulla maksullista. Henkilöasiakkaiden pankkitilejä ei tosin vielä rokoteta kantamalla korkoa talletuksista, sillä kaikkialla tiedetään, että kansalaiset voisivat kaataa koko pankkijärjestelmän hakemalla rahansa pankeista käteisenä pois. Negatiivisten pankkikorkojen aikana käteisen arvo kasvaa suhteessa tileillä oleviin varoihin.

Tästä syystä EU käy jatkuvaa taistelua käteistä rahaa vastaan. Myös EU:n uusi maksupalveludirektiivi, jolla lopetetaan tunnuslukukortit ja siirrytään matkapuhelinsovelluksiin, on tekninen askel kohti täysin elektronista rahaa ja käteisen poistamista. Sitä EU ajaa, jotta kansalaisten rahavarat olisi pakko pitää pankkien tilijärjestelmissä ja siten alttiina negatiivisille koroille ja talletuspääomien verottamiselle.

Tuloksena käteisen poistamisesta olisi rahan yksityistäminen ja pidättäminen pankkien valtaan sekä pankkien vallan suunnaton kasvu. Siksi olen vastustanut käteisen käytöstä poistamista ehdottomasti. (Ote Jukka Hankamäen blogista)

Samoin Seppo Lehto vastustaa käteisrajoituksia eri palveluissa. Käteistä se olla pitää. 

Ongelmatilanne yhteiskunnassa liian monilla joilla ulosotto päällä niin ei ole mitään motivaatiota tehdä mitään, jos tilille menee, sillä sinne jos jtkn tulee niin se katsotaan aina tuloksi, mistä ei huomioida mitään vähennyksiä esim työkalukorvauksia, matkakuluja jne.

Katso lisää Jukka Hankamäen blogista. 

Blogit luotettavampia tiedottamiseen kuin tämä fb, mikä poistelee täysin mielivaltaisesti asiaa.

Tämä ydinsanoma on suurelta osin suoraa lainausta Jukka Hankamäeltä ;) Kukapa perkele humanistiretkulta mitään asiaa haluaa lukea, jos vain omiansa kertoilee?

https://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/09/ekpn-elvytystoimet-ovat-talouden.html?fbclid=IwAR0NInvZIrlurqrQdO1tp8fkcSvHohsG-G7FfmayawVDndQuomW2uuN-kHI


Seppo Lehto HuK, monialatoimija eri elämänalueilla, toimien vain käteisellä

-----------------------
https://oma-yritys-kasvun-paikka.blogspot.com/
--------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti